Skip to content

20% Lente sale. Rechtstreeks kopen bij de kunstenaar. Gratis verzending

Previous article
Now Reading:
Mr. Cash op de LaCoste Krokodil
Next article

Mr. Cash op de LaCoste Krokodil

Pop art, als kunststroming, staat bekend om het omzetten van alledaagse objecten en iconen in artistieke meesterwerken die de normen uitdagen en een kritische blik werpen op de consumptiemaatschappij. Hans Breuker, een briljante kunstenaar die in de voetsporen treedt van popart legendes, heeft een opmerkelijk werk gecreëerd met het karakter "Mr. Cash."

In dit artikel checken we dieper in het fascinerende universum van Hans Breuker's pop art en onderzoeken we het iconische stuk, waarbij Mr. Cash gehuld is in de beroemde Monopoly-manskleren en schijnbaar te midden van een bijzondere rit op de beroemde LaCoste krokodil. 

 

mr cash op Lacoste krokodil pop art

 

Koop het hier >>>

 

Een iconisch figuur in Pop Art: Mr. Cash 

De wereld van pop art draait om het vereeuwigen van alledaagse objecten en symbolen. In dit geval, heeft Hans Breuker het karakter "Mr. Cash" gecreëerd, wiens naam alleen al spreekt tot een diepgaande kritiek op de consumptiemaatschappij.

De keuze voor de naam Mr. Cash suggereert onmiddellijk het belang van geld en rijkdom in onze moderne samenleving. Mr. Cash is gehuld in de iconische kleren van de Monopoly mannetje, wat het stuk nog meer in een context van financiële wereld en kapitalisme plaatst.  

 

mr cash op Lacoste krokodil pop art

 

Op de rug van de LaCoste krokodil: symboliek en stijl 

De ware magie van Hans Breuker's "Mr. Cash" wordt geïncarneerd door de onwaarschijnlijke combinatie van Mr. Cash op de rug van de LaCoste krokodil. Het LaCoste merk, bekend om zijn herkenbare krokodillenlogo, heeft een plaats veroverd in de modewereld. Maar hier krijgt de krokodil een geheel nieuwe betekenis en functie.

Mr. Cash zit bovenop de krokodil en houdt in één hand de teugels vast, wat een fascinerende dynamiek creëert. Het is niet direct duidelijk of de krokodil een stabiel dier is om te berijden of dat het een vorm van samenwerking symboliseert. Dit speelt met de perceptie van de kijker, en brengt de vraag naar voren of Mr. Cash de touwtjes in handen heeft, of dat hij slechts een passagier is op deze ongebruikelijke reis. 

 

mr cash op Lacoste krokodil pop art


Oranje dynamiek: luxe en levensvreugde 

De kleur oranje die de achtergrond domineert, geeft het stuk een gevoel van luxe en levensvreugde. Oranje is vaak geassocieerd met energie en vitaliteit, wat een speels en levendig element aan het kunstwerk toevoegt. Deze tint van oranje is ook typerend voor LaCoste, en het creëert een verbinding met het modewereld.


Beschikbaar in gelimiteerde oplage: canvas en plexiglas 

"Mr. Cash op de LaCoste Krokodil" is beschikbaar in een gelimiteerde oplage op zowel canvas als plexiglas. Deze beperkte oplage benadrukt de exclusiviteit van dit kunstwerk en maakt het een waardevolle aanwinst voor kunstverzamelaars en liefhebbers van pop art. 

Hans Breuker heeft met "Mr. Cash op de LaCoste Krokodil" een opmerkelijk stuk pop art gecreëerd dat de kijker uitdaagt om na te denken over de verhouding tussen geld, macht en consumptie in onze moderne wereld. Het verenigt iconische elementen uit zowel de populaire cultuur als de modewereld en geeft hier een geheel nieuwe draai aan. Dit kunstwerk zal ongetwijfeld de aandacht blijven trekken en als een waardevolle aanvulling op de pop art canon worden beschouwd. mr cash op Lacoste krokodil pop art

Koop het hier >>>

Cart Close

Your cart is currently empty.

Start Shopping
Select options Close