Skip to content

20% Lente sale. Rechtstreeks kopen bij de kunstenaar. Gratis verzending

Previous article
Now Reading:
Het Stadswapen van Groningen, in poster, op canvas en plexiglas te koop
Next article

Het Stadswapen van Groningen, in poster, op canvas en plexiglas te koop

Stel je voor dat je door de kronkelende straten van de prachtige stad Groningen wandelt. De geschiedenis ademt door de eeuwenoude gebouwen en de geest van de stad komt tot leven in haar rijke culturele erfgoed. Eén symbool dat de stad al eeuwen vertegenwoordigt, is het Stadswapen van Groningen. Kunstenaar Hans Breuker heeft dit iconische wapen nieuw leven ingeblazen met een kunstwerk dat zowel de klassieke uitstraling behoudt als een moderne twist toevoegt. Zijn werk, met zwierige penstreken en een schitterende goudfolie look, brengt de geest van Groningen naar voren en viert haar geschiedenis op een unieke manier.

Personaliseer het stadswapen van Groningen op poster


Personaliseer het stadswapen van Groningen 

Wat dit kunstwerk nog specialer maakt, is dat je de staande poster kunt personaliseren bij Hans Breuker. Je hebt de mogelijkheid om zelf een tekst boven de stad te plaatsen, onder het wapen, en zelfs een datum toe te voegen. Of het nu gaat om een belangrijke datum voor jou persoonlijk of voor de stad Groningen, deze personalisatie voegt een extra laag van betekenis toe aan dit prachtige kunstwerk. 

Personaliseer het stadswapen van Groningen op poster

Koop het hier op canvas of plexigas >>>

 

Een moderne kijk op een klassiek symbool 

Het Stadswapen van Groningen is altijd een trotse en onmisbare vertegenwoordiging van de stad geweest. Het gouden Andreas-kruis op een diepblauwe achtergrond is een symbool van haar rijke historie en sterke identiteit. Kunstenaar Hans Breuker heeft dit symbool nieuw leven ingeblazen met zijn onderscheidende kunstwerk. Zijn zwierige penstreken geven het wapen een gevoel van beweging en dynamiek, waardoor het niet statisch maar levendig aanvoelt. De goudfolie look voegt een vleugje pracht en praal toe, waardoor de klassieke uitstraling van het wapen wordt versterkt en tegelijkertijd een modern tintje krijgt. 

 

Personaliseer het stadswapen van Groningen op poster

 

Een stukje Groningse trots voor aan de muur 

Dit prachtige kunstwerk is beschikbaar in verschillende formaten en materialen, waaronder posters, canvas en plexiglas. Of je nu een trotse inwoner van Groningen bent die de stad wil eren, of gewoon een liefhebber van kunst en geschiedenis, het Stadswapen van Groningen is de perfecte keuze. Het is niet zomaar een kunstwerk; het is een stukje Groningse trots dat je kunt ophangen in je huis of kantoor. 

Personaliseer het stadswapen van Groningen op poster

Koop het hier >>>

Quotes Over Groningen 

Wat zeggen mensen eigenlijk over Groningen? Nou, hier zijn enkele citaten die de essentie van deze stad weerspiegelen: 

"Groningen is een stad waar geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan."

"De mensen in Groningen hebben een ongelooflijke passie voor hun stad."

"Er is iets magisch aan de grachten van Groningen - ze ademen de ziel van de stad."

"Groningen is als een verborgen juweel in het noorden van Nederland."

Belangrijke Geschiedenismomenten 

 

Personaliseer het stadswapen van Groningen op poster

 

De geschiedenis van Groningen

Om het belang van het Stadswapen van Groningen te begrijpen, is het essentieel om te kijken naar enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad: 

De Stichting van Groningen (circa 1040): De stad vindt haar oorsprong in de vroege middeleeuwen, met haar naam die voor het eerst in geschreven documenten verschijnt rond 1040. 

  • Stadsrechten (circa 1215): Groningen verkrijgt stadsrechten, wat het begin markeert van haar ontwikkeling als een stad van betekenis. 
  • De Hanzetijd (13e-17e eeuw): Groningen is een belangrijk lid van de Hanze, een verbond van handelssteden, en bloeit op als een handelscentrum. 
  • De belegering van Groningen (1672): Tijdens de oorlog met Frankrijk wordt de stad belegerd, wat resulteert in een belangrijk moment in de geschiedenis van de stad. 
  • De Universiteit van Groningen (1614): De oprichting van de universiteit markeert een keerpunt in de academische en culturele geschiedenis van de stad. 
  • De Martinitoren (15e eeuw): De iconische Martinitoren wordt gebouwd en is nog steeds een baken van de stad. 
  • De modernisering van Groningen (20e eeuw): De stad heeft zich de afgelopen eeuw getransformeerd tot een moderne, bruisende metropool. 
  • Culturele Hoofdstad van Europa (2002): Groningen en de nabijgelegen stad Leeuwarden werden samen Culturele Hoofdstad van Europa, wat de stad internationale erkenning bracht. 
  • Groninger Museum (1994): De opening van het Groninger Museum, ontworpen door de beroemde architect Alessandro Mendini, heeft de stad op de kaart gezet als centrum voor kunst en cultuur. 
  • De Toekomst van Groningen (heden): Groningen blijft groeien en evolueren, met een bloeiende creatieve scene, innovatieve bedrijven en een sterke gemeenschap. 

Het stadswapen van Groningen poster door hans breuker

Koop het hier >>>

Stadschild Groningen te koop

Het stadswapen van Groningen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is diep geworteld in de historie van deze Noord-Nederlandse stad. Het wapen wordt gekenmerkt door een gouden Andreas-kruis op een diepblauwe achtergrond en vertegenwoordigt de identiteit en trots van Groningen. Laten we eens duiken in de geschiedenis van dit opvallende symbool en enkele speciale gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad belichten. 

 

Het stadswapen van Groningen poster door hans breuker

 

De Vroege Oorsprong van het Stadswapen Groninge 

Hoewel het exacte jaar van de invoering van het stadswapen van Groningen niet nauwkeurig kan worden vastgesteld, vinden we vroeg bewijs van het gebruik ervan in middeleeuwse zegels en documenten. Het Andreas-kruis, dat de patroonheilige van de stad, Sint Andreas, eert, is een prominente eigenschap van het wapen. Dit kruis is een diagonaal kruis dat de stad uniek maakt in vergelijking met andere wapens in Nederland. 

Op deze site kunt u het stadswapen van Groningen (liggend) aanschaffen of staand en het naar uw smaak aanpassen.  Het stadswapen van Groningen poster door hans breuker

Koop het hier op canvas of plexigas >>>

Cart Close

Your cart is currently empty.

Start Shopping
Select options Close