Skip to content

20% Lente sale. Rechtstreeks kopen bij de kunstenaar. Gratis verzending

Previous article
Now Reading:
Het Ajax shirt, de poster
Next article

Het Ajax shirt, de poster

Het Ajax-shirt: een symbool van glorie en passie voor voetbalfans

Het Ajax-shirt is een van de meest herkenbare en iconische shirts in de voetbalwereld. De club, gevestigd in Amsterdam, heeft een lange en legendarische geschiedenis die nauw verweven is met het shirt. De rode baan in het midden wordt herkend in de hele wereld.

Koop dit design hier


Het Ajax shirt ingelijste poster

Voetbalshirts als kunst

Vandaar dat het de eerste tekening is in mijn collectie voetbalshirts. Als kunstenaar en illustrator vind ik kleuren, vormen en de combinatie ervan heel interessant. En toegegeven, voetbalshirt zijn een kleine obsessie.


Emoties rond een voetbalshirt

Waarom is het ene shirt mooi en het andere lelijk. En dan is er ook nog de emotie die bij de aanblik van sommige shirts diep in je lijf zit. Het groen gele Ajax shirt. Het zwart, gouden uitshirt van de recentelijke successen. Maar ook van de tegenstanders, wat gebeurt er in je lichaam als je bepaalde shirts ziet. Er zijn weinig dingen die zoveel emotiesmaken als een voetbalshirt.

Dit ontwerp kwam tot stand omdat ik een iconisch beeld wil maken dat in ieder interieur past. Zonder sponsors, zonder logo, maar het gevoel van het shirt in de kern met de kleurencombinatie. Dat met een korte tekst over de geschiedenis van de club maakt het een iconisch ontwerp dat in ieder Ajax huis past.

De geschiedenis van het ajax shirt


Vanaf het bescheiden begin als textielfabrieksteam in de vroege jaren 1900 is Ajax uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en populaire voetbalclubs in Europa. Door de geschiedenis heen is het Ajax-shirt een symbool geweest van uitmuntendheid en passie voor zowel de spelers als de fans van de club.

Rode baan

Ajax tenue
Het design van het Ajax-shirt is in de loop der jaren veranderd, maar de klassieke rood-witte kleuren zijn hetzelfde gebleven. Het huidige ontwerp is een rood shirt met witte strepen langs de mouwen, een witte korte broek en rode sokken. Dit klassieke ontwerp, gecombineerd met het succes van de club op het veld, heeft het Ajax-shirt tot een van de meest herkenbare en begeerde shirts onder de fans gemaakt. Het succes heeft het prestige van het Ajax-shirt alleen maar vergroot, waardoor het een symbool van glorie is voor fans van de club.

Ajax spelers


Een van de redenen waarom het Ajax-shirt zo mooi is, is dat het een rijke en trotse geschiedenis vertegenwoordigt. De club heeft enkele van de grootste spelers in de geschiedenis van de sport voortgebracht, waaronder Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Frenkie de Jong, Seedor en ga maar door. De spelers die door de jaren heen het Ajax-shirt hebben gedragen, hebben niet alleen de club succes gebracht, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de sport zelf.
Het leuke is dat als jij dit leest, bij al deze spelers je direct een uitshirt ziet. Zo diep zit dat.

Het Ajax shirt met de rode baan

De passie van de Ajax-fans is een van de redenen waarom de club zo bijzonder is. De supporters van de club staan ​​bekend om hun niet-aflatende inzet en loyaliteit, waardoor een unieke en gepassioneerde sfeer ontstaat tijdens thuiswedstrijden. De fans zijn trots op de historie en het succes van de club en het Ajax-shirt staat symbool voor die trots.

Conclusie
Kortom, het Ajax-shirt is veel meer dan alleen een kledingstuk. Het is een symbool van de geschiedenis, het succes en de passie van de club. Voor fans van de club vertegenwoordigt het een liefde en toewijding aan de sport die ver buiten de grenzen van het veld reikt. Of ze het team nu aanmoedigen vanaf de tribune of het shirt met trots dragen, Ajax-fans zullen altijd toegewijd zijn aan de club waar ze van houden.

 

Het Ajax shirt ingelijste poster in interieur
Hans Breuker

Cart Close

Your cart is currently empty.

Start Shopping
Select options Close