Meteen naar de content
Gratis verzending POSTNL & UPS
100 dagen geld terug garantie
Koop nu, betaal later (KLARNA)
20% Zomer sale
+31853036347 09:00 - 17:00
0
Vorig artikel
Nu aan het lezen:
TweedeHands Selwyn Senatori kopen

TweedeHands Selwyn Senatori kopen

TweedeHands Senatori kopen

Een tweedehands Senatori? Of is Hans Breuker een ‘eigen’ kunstenaar. TweedeHans? EersteHans?

Hans Breuker of Selwyn Senatori

Hans Breuker of tweedehands Selwyn Senatori

Mijn hele leven maak ik al gekke karakters, ik probeer zo uniek mogelijk te zijn maar als je eigen stijl hetzelfde is als die van een ander. Moet je die dan aanpassen?

Het blijft me verbazen hoe kort het geheugen van sommige mensen is. En misschien ook wel van Selwyn Senatori zelf. Hij is overduidelijk geïnspireerd door Nederlands bekendste kunstenaar Herman Brood. Ik zal als laatste daar commentaar over leveren. Maar als iemand ook maar in de richting van de koppen van Senatori in de buurt komt zijn mensen gebrouilleerd.

Hans Breuker, dief of creatief?

In 2015 zag ik de werken van Senatori voor het eerst. Ik was zo gefocust geweest op mijn eigen bedrijf dat ik sinds 2010 aan het bouwen was dat mijn creatieve impulsen zo goed als niet meer bestonden.

Ik zag dat er dus markt was voor de graffiti, cartoony stijl die ik zelf ook tekende! Hoe vet is dat?!

Mijn hele leven ben ik al creatief bezig, verhalen schrijven, tekenen, graffiti en ik leerde mezelf digital designen. Maar pas toen ik Selwyns werk bij de Kunsthuizen galerie zag barstte er iets in mij.

Dit kan ik ook!

En dus hop! Naar de kunstwinkel om verf en doeken te kopen. Het idee dat ik de doeken ook nog zou kunnen verkopen vond ik helemaal tof.

De eerst doeken die ik maakte (naast mijn andere gekke koppen en karakters) waren exacte kopieën van Selwyn Senatori. En die verkocht ik ook om weer nieuwe doeken en verf van te kopen want, een tubetje verf? Kost gewoon €9.95 en laat me niet eens beginnen over de prijs van canvasdoeken.

Hans Breuker de copycat

Ik ontkom er nog niet aan. Het kan me ook niet veel schelen. Er is een markt voor kunst en als je daar als creatief op reageert ben je een copycat of een sell out. Dat is redelijk hilarisch. Vroeger ontstond er een stroming en dan ging iedereen mee in die kunststroming. Nu mag je zogenaamd niet op iemand lijken.

Maar goed. Ik maak alleen wat ik zelf vet vind. Ik heb niet veel met dure merken dus ik zal niet snel over Chanel of Gucci schilderen (mits in opdracht). En de schilderijen die Senatori maakte over eten vind ik niet boeiend.

Maar die koppen! Ja man. Te gek. Die blijf ik maken. Mijn stijl evolueert ook echt. Ik speel veel met schaduwen en andere kleding en achtergrondjes.

Is dit een tweedehands Senatori?

Het zal je niet verbazen dat ik dit verre van een Senatori vind en een échte Hans Breuker. Maar ik denk dat het nog wel een paar jaar duurt voordat we daar allemaal in conclaaf over zijn.

Dus ben ik een Tweedehands Senatori?

Hahaha, ik denk dat ik geniet van spelen met de grenzen van stelen, eigen creativiteit en commercialiteit.

Maar ik mix en speel met mijn eigen jeugdidolen zoals hieronder Garfiel en Wolverine uit april en mei 2020.

Maar goed, dat zijn dus ook geen ‘originele’ werken. Het zijn bestaande elementen geplaatst in andere context waardoor het kunst wordt. En dat vind ik zelf heel tof.

Als creatief probeer ik me te ontwikkelen maar wil ik ook mijn personal brand ontwikkelen. Ik investeer in de website en mijn eigen marketing.

Ik verkoop nu doeken in de prijsrange van € 75 tot € 750 met een uitschieter van € 1000. En als er mensen zijn die zoeken naar een tweedehans Senatori is de kans groot dat e bij mij uitkomen. Omdat ik veel meer verschillende soorten kunst en stijlen maak ben ik breder georiënteerd dan Selwyn en heb ik dan ook een bredere doelgroep.

Als ik zie wat vergelijkende kunstenaars in binnen-en buitenland betaald krijgen voor hun werk is het voor mij de moeite waard er ook in te investeren.

Ik heb zeker creatieve aandrang er moet ‘iets’ uit bij me. Toch schuw ik zeker niet om een doel te stellen dat de grotere doeken voor duizenden euro’s verkocht gaan worden.

Facebook veilingen

Een leuk aspect aan mijn kunst zijn de Facebook veilingen. Ik zet er mijn vrije werk op en veil ze vanaf een bepaald bedrag. Zo verkoop ik bijna al mijn kunst en creeer ik wat buzzzzzz. Ik zou het iedere kunstenaar aanraden om zo te beginnen. 

Ik ben pas net bezig, ben hongerig als een motherfucker en gretig als een jonge Ajax spits.

 

Winkelwagen Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen
Selecteer opties Sluiten