Meteen naar de content
Gratis verzending POSTNL & UPS
100 dagen geld terug garantie
Koop nu, betaal later (KLARNA)
20% Zomer sale
+31853036347 09:00 - 17:00
0
Vorig artikel
Nu aan het lezen:
Selwyn Senatori vloek en zegen

Selwyn Senatori vloek en zegen

Selwyn Senatori vloek en zegen

Selwyn Senatori is een Nederlands Italiaanse kunstenaar uit Hoorn. Hij maakte veel schilderijen die om eten gaan en is later vooral cartoony poppetjes gaan maken. Eerst leken ze veel op die van Herman Brood en langzaam is het een eigen stijl geworden. 

De zegen van Selwyn Senatori

Toffe kunst die een groot publiek aanspreekt. Toen ik in 2015 voor het eerst zijn designs zag dacht ik: ‘wow, dat lijkt heel veel op de poppetjes die ik altijd teken als ik doodle’. Er is dus een markt voor dacht ik. Terwijl ik altijd dacht dat kunst serieus moest zijn. Dus in die zin ben ik hem hee dankbaar! Dat je cartoony art kan maken en verkopen! Vet man.

Selwyn Senatori of Hans Breuker
Selwyn Senatori of Hans Breuker
Hans Breuker of Selwyn Senatori
Een van mijn favoriete onderwerpen is CASHMONEY

De vloek van Selwyn Senatori

Selwyn heeft natuurlijk de Herman Brood stijl naar zijn hand gezet. Maar omdat hij zo populair is lijkt het of er geen enkele andere Nederlandse kunstenaar de cartoonstijl mag maken. Het is OVERduidelijk dat een Hans Breuker anders is dan die van Selwyn Senatori. Maar toch zijn er mensen die het gelijk plagiaat vinden of weet ik veel. Hinderlijk! 

Hans Breuker Selwyn Senatori
Hans Breuker Selwyn Senatori. Dit is toch verre van een Senatori?

Selwyn Senatori of Hans Breuker

In 2021 heb ik een creatieve spurt. Ik schilder en teken onwijs veel en ben dankbaar met alle reacties en voor iedereen die de kunst koopt. Als je veel schildert kan je ook lekker experimenteren en tot inzichten komen waar je van denkt: wow! Dit ziet er ook tof uit. En lijkt zeker niet op Selwyn! Althans, vind ik. Maar goed. Ook daar zijn de meningen over verdeeld hahaha. Niet dat het me tegenhoudt natuurlijk. Maar het blijft een vloek en een zegen als je eenzelfde stijl hebt als een gevestigde naam. 

Soprano stacks
Soprano stacks. Niet Selwyn Senatori! Hans Breuker
Poker men
Poker men. Niet Selwyn Senatori! Hans Breuker

Anyway. Ik schilder vrolijk verder. Voorlopig gaat mijn vrije werk tussen de € 85 en €195 euro weg. Natuurlijk heb ik liever meer, maar als dit het is is dit het toch? Ik doe wat ik leuk vind en die naam komt vanzelf wel 🙂

Winkelwagen Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen
Selecteer opties Sluiten