Meteen naar de content
Gratis verzending POSTNL & UPS
100 dagen geld terug garantie
Koop nu, betaal later (KLARNA)
20% Zomer sale
+31853036347 09:00 - 17:00
0
Vorig artikel
Nu aan het lezen:
Hermand Brood of Hans Breuker

Hermand Brood of Hans Breuker

Herman Brood kopen of Hans Breuker?

Herman Brood, legendarisch figuur.

Rockster, kunstenaar, tekenaar en dichter, Alles in één. Zijn leven is een groot spannend jongensboek.

Voor mij als creatief ondernemer een geweldige inspiratiebron. Herman DEED ’t allemaal gewoon.

Ik voel dat ook, die creatieve noodzaak. Het moet er gewoon uit. Dingen maken. Het houdt je gezond. Nou ja gezond… Dat is niet bepaald waar je aan denkt bij Herman Brood haha.

Mijn kunst is ‘netter’ dan die van Herman denk ik. Hij klodderde, smeet, rolde, spoot en ging zijn doeken zowat te lijf. Bij mij dat toch wel minder. Toch hebben we zeker overeenkomsten!

Net als Herman Brood was ik als kind dol op stripverhalen en was ik altijd aan het tekenen. Ik vluchtte niet in mijn fantasiewereld ofzo. Ik heb die fantasie gewoon! Ik bedacht hele verhalen joh. Over actiehelden en hele verhalen over planeten, ruimtereizen en weet ik veel wat. In combinatie met LEGO, GI JOE en actiefiguren kon ik uren zoet zijn.

Ik ben pas op mijn 33e begonnen met schilderen. Herman Brood is volgens mij nooit gestopt maar wel ook op latere leeftijd echt bekend geworden (niet dat ik nu bekend hahaha. Maar wie weet!)

Zijn stijl doet denken aan de COBRA schilders als Corneille en Appel. Maar Herman ging nog meer in zijn primaire beelden en kleurgebruik.

Het rock n roll aspect overheerst veel meer bij Herman Brood dan bij de COBRA schilders. Drank, muziek, auto’s, gitaren, het komt allemaal terug in zijn doeken.

De levenslust maar ook de donkere kanten van zijn leven zijn te zien. De figuren zijn snel geverfd, zonder veel detail het lijkt zelfs of je als kijker dronken bent als je naar de menselijke figuren kijkt.

En toch spreken de mensen op de doeken. Melancholiek, kroegpraat, machismo. Het zit er allemaal in.

Door de eenvoud en het brute geweld is kunst populair.

Voor mij als kunstenaar is dat nummer één waarom iets kunst is. Je moet het gevoel krijgen dat de kunstenaar iets moést maken. Meer hoeft het van mij niet te zijn. Kunst is uiting geven aan je creatieve expressie en Herman had dat ook.

Zoals je ziet voelt zijn kunst nog steeds even fris als vijftig jaar geleden.

Nalatenschap Herman Brood

Wat Herman heeft gedaan is kunst bij een groot publiek introduceren. Zijn rauwe talent en zijn warsheid van elite maakte hem een lieveling en bekende Nederlander.

Veel kunstenaars, zoals Selwyn Senatori, zijn hem gaan imiteren en hun eigen twist gaan geven aan de kunst.

En ook mijn kunst begeeft zich in dit speelveld. Mijn jeugdhelden waren Batman, de Looney Tunes, Spiderman, X-men, Garfield, Suske en Wiske, Donald Duck, Lucky Luke en ga zo maar door.

Waar Selwyn Senatori weer wat minder ruig is dan Herman Brood maar nog steeds behoorlijk van het betere gooi-en smijtwerk is, is mijn werk nog wat minder ruig. En zo is er een mooi trappetje aan het ontstaan:

  • Cobra
  • Herman Brood
  • Selwyn Senatori
  • Hans Breuker

Hommage

Mijn werk is veelal ook hommage aan mensen en zaken die mij hebben geïnspireerd. Een vrolijke mix van cartoons, tekenfilmkarakters, de Herman Brood en Senatori koppen en mijn eigen gekke karaktertjes.

Bekijk hier werk en werk dat in opdracht is uitgevoerd.

Winkelwagen Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen
Selecteer opties Sluiten