Meteen naar de content
Gratis verzending POSTNL & UPS
100 dagen geld terug garantie
Koop nu, betaal later (KLARNA)
20% Zomer sale
+31853036347 09:00 - 17:00
0
Vorig artikel
Nu aan het lezen:
 Herman Brood of Hans Breuker

 Herman Brood of Hans Breuker

Herman Brood of Hans Breuker kopen. That's the question.

Maar er is veel verschil! Herman was een fenomeen. Een levenskunstenaar die alles haalde uit het leven. Vrouwen, drank, drugs en kunst. Hij leefde het rock ‘n roll leven.

Als ik een avondje doorzak ben ik drie dagen neerslachtig. Dus dat is al een groot verschil haha. Toch zeggen veel mensen dat mijn stijl op die van hem lijkt. Ik vind het wel meevallen... Maar als je gezichten geel maakt dan is de vergelijking snel gemaakt. 

Herman Brood of Hans Breuker kunst

Herman Brood tekende al vroeg, was supercreatief. Ik tekende ook altijd vroeger. Maar Herman heeft veel meer schijt aan de wereld dan ik. Toegegeven, daar helpen allerlei middelen ook mee natuurlijk. Hij tekende gewoon lekker grof en had maling aan andermans mening.

Herman Brood of Hans Breuker stijl

Ik hou van snelheid, snel iets tekenen en schilderen. Het geeft me een kick. Ik leef voor dingen maken en creëren. Ik kan niet lang met 1 werk bezig zijn. Dat zit niet in me. Ik hou van ruw. Deze stijl past goed bij me. En ik vind het lekker om zo ruw bezig te zijn. Is dat kenmerkend aan de stijl van Herman Brood? Zeker. Maar het is ook frustrerend dat wanneer je een stijl hebt gevonden dat je altijd gelinkt wordt aan de persoon. Ook al is de compositie, lijnwerk, kleurgebruik en onderwerpkeuze anders. Ik zie het maar als compliment :-)

Herman Brood of Hans Breuker

Hermand Brood of Hans Breuker onderwerpen?

Heb je ooit een plexiglas artprint gezien van Herman Brood? Precies! Haha. Al mijn prints kunnen besteld worden op plexiglas (en canvas) wat de figuratieve stijl een waanzinnig effect geeft. Mijn onderwerpkeuze is ook anders. Maar ik snap de vergelijking. In 2022 koos ik om dingen na te gaan tekenen ipv over te trekken wat ik al deed. Ik wil dat mijn art een overweldigende vibe geeft. Kleurgebruik en onderwerp spelen een belangrijke rol. Ik ben dol op felle kleuren maar bijvoorbeeld de maffia collectie draait om donkere kleuren en duistere sferen. Bruintinten, rood en zwart en grijs.

Herman Brood 2022

Ik hoor al zo lang dat het mijn werk rip off is dat het me niks meer kan schelen. Ik maakte ook veel werken in de stijl van Selwyn Senatori en als men wil ook in de stijl van Brood. Maar het is onmogelijk om nog iets superorigineels te doen. Alles is al gedaan. Je probeert er je eigen draai aan te geven. Figuratief Als je een Hans Breuker ziet, is het bijna altijd wel iets figuratiefs. Daar neig ik het meeste naar als ik zelf teken. Ik zal vast ook eens een abstracte collectie maken om te experimenteren, maar ik hou van figuren in kunst.

Herman Brood plexiglas?

Onderwerpen Hans Breuker

Waar Herman Brood in zijn vrije werk vooral fantasie en gekke spreuken gebruikte zijn mijn onderwerpen vooral gericht op collecties. Denk aan de Amsterdam art en voetbal art collectie. De maffia collectie en de films. Het zijn onderwerpen in het leven die mij bezighouden en waar ik van hou. Kunst kopen

Ik wil kunst betaalbaar maken en voor iedereen toegankelijk. Vandaar dat ik voornamelijk rechtstreeks verkoop via mijn webshop. Alle artprints zijn limited editions en de kunst is gemaakt op de ipad!

Wil je een artwork op maat? Geschilderd, kleiner, groter of op een ander materiaal. Alles is mogelijk! contact@hansbreuker.nl Of vul het contactformulier in.

Winkelwagen Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen
Selecteer opties Sluiten