Meteen naar de content
Gratis verzending POSTNL & UPS
100 dagen geld terug garantie
Koop nu, betaal later (KLARNA)
20% Zomer sale
+31853036347 09:00 - 17:00
0
Nu aan het lezen:
Ik ondernemer, de os.
Volgend artikel

Ik ondernemer, de os.

Sedert 2009 ben ik ondernemer. Met succes. Want ik ben nog steeds ondernemer! En ik ben inmiddels bezig aan mijn derde succesverhaal, na Schoonspoeler, De Relatiemarketeers is het nu kunst en ecommerce. Ben ik trots op. Toegegeven, er is ook ont-zet-tend veel niet (snel genoeg) gelukt… Dat moet je er wel bij zeggen in Nederland want stel je voor dat je opschept! 

 

 

Een bonte stoet commercieel geflopte ideeën en ondernemingen zijn de revue gepasseerd, The Bookfoot (ereader en ipad standaard), Find My Bar (de IENS voor cafes), Robocall (geautomatiseerde alarm oproepen), Mack Dime (boek), Email Succes (een label van de relatiemarketeers), en zo zijn er nog wel meer zaken waar ik de bal niet aan het rollen kreeg. 


Anno 2022 loopt mijn kunst geweldig, mijn sokkenmerk Feet This krijgt dagelijks nieuwe fans en doen mijn minimale marketingwerkzaamheden veel goeds voor mijn klanten. 


Als ik mijn dagelijkse rondje wandel (happy, healthy, wealthy) gaan er allerlei ideeën en vooral to-do lijstjes door mijn hoofd. Er moeten betere foto’s komen van de sokken, mijn website(s) moeten beter te vinden zijn, Grrouch the cat moet bekender worden, ik moet filmpjes maken, mijn sokken en kunst moet op Amazon verkocht worden enz enz. 


Ineens zag ik mezelf als die os in de Indonesische natte weilanden met zo’n eeuwenoude ploeg op z’n rug stap voor stap de aarde omwoelen zonder dat je gelijk resultaat ziet.


Want dat is ondernemen, je weet nooit wat de volgende oogst zal zijn. Waar de volgende hit ligt. Maar die ideeën moeten wel uitgerold worden, er moéten betere foto’s en videos worden gemaakt, blogs geschreven, coole nieuwe artcollecties, aaaaagh!


Dát geeft druk. En die druk geeft stress. Niemand verwacht iets, maar zelf zie je de verspilde potentie van deze onuitgevoerde ideeën, al die mogelijkheden! De balans vinden tussen dingen die echt gedaan moeten worden en lol hebben is iedere dag wiebelen op een evenwicht touw boven een ravijn.


Die to-do lijst blijft iedere dag groeien omdat je tijdens je werk ook werkt en er dingen bijkomen die gelijk gebeuren moeten. En zo ploeg je door.


Opeens vind het ineens een heel prettig idee dat ik die os ben. Ik voel me verwant met de os. Verstand op nul en stap voor stap het land gereed maken voor de oogst. 


Het mooie is dat jij zelf degene bent die oogst. Nét dat stapje meer levert ook meer op, voor nu en in de toekomst. Video’s en foto’s kunnen jaren mee, websites zijn online onroerend goed die eeuwige potentie hebben. Mijn cartoontje Grrouch the cat kan met copyright en IP tot het einde der tijden mensen blij maken en geld verdienen, net als mijn Ajax art collectie.


Die wetenschap maakt me weer enthousiast om een dagje het zompige ondernemerslandschap in te dwalen en met mijn voeten in de natte aarde te ploegen.

Reactie plaatsen

Your email address will not be published..

Winkelwagen Sluiten

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen
Selecteer opties Sluiten