Selwyn Senatori kopen… Of een Breuker

Selwyn Senatori kopen… Of een Breuker

Een Selwyn Senatori kopen? Of een Breuker? Het begint toch wel een dingetje te worden. Er is steeds meer verschil in stijl te zien, maar vooral is de prijs natuurlijk een enorm verschil.

Koop hier Selwyn Senator stijl art: https://www.hansbreuker.com/collections/kop-art vanaf € 149,95

Mijn hele leven teken ik al. Met creatieve hoogtepunten in de jaren 90 in graffiti scene totdat de lange arm der wet me enigszins vertraagde. Daarna tekende ik lange tijd alleen maar tot ik in 2015 de schilderijen van Selwyn Senatori zag en ik was flabbergasted dat hij ongeveer dezelfde dingen maakte als ik en dat hij ze op doek schilderde en er heerlijke prijzen voor kon vragen.

Hans Breuker Selwyn Senatori
Hans Breuker Selwyn Senatori

Dus, toegegeven, maakte ik er eentje na die cool vond. Helemaal trots deelde ik dat en potnondeju wat een haat (of liefde, tis maar hoe je het bekijkt natuurlijk ;-)) Kreeg ik over me heen. Dus dingen namaken is blijkbaar niet echt done… Dus probeer ik steeds mijn eigen stijl te vinden (ook al heeft hij zich natuurlijk ook mega laten beïnvloeden door Herman Brood enz enz).

Soprano stacks
Soprano stacks

Selwyn Senatori Marktplaats

Omdat zijn werk vrij prijzig is wordt er naarstig gezocht naar tweedehands Selwyn Senatori maar dat wordt handig weggekocht door management en kunstmatig hoog gehouden. Helemaal te gek en superslim van het management. In mijn begindagen bood ik weleens ‘Selwyn Senatori stijl doeken aan’, tot ik gesommeerd werd dat niet meer te doen. Ook al zeg je dus duidelijk dat iets dezelfde stijl is, zit het management er bovenop.

Blah blah blah
Blah blah blah

Heel indrukwekkend, ze hebben Selwyn Senatori als merknaam gedeponeerd om dit soort praktijken tegen te gaan. Iets wat ik als marketeer en ondernemer alleen maar respectvol kan benoemen.

Alles is blijkbaar Senatori

Rocket champagne, Selwyn Senatori of Hans Breuker
Rocket champagne, Selwyn Senatori of Hans Breuker

 

Supreme money guns, selwyn senatori? OF toch een echte Breuker
Supreme money guns, selwyn senatori? OF toch een echte Breuker

In mijn zoektocht naar (iets wat al mijn stijl was…) een aangepaste stijl probeer ik weg te blijven van Senatori maar omdat hij bijvoorbeeld in de Harbour Club hangt en ontzettend veel fans heeft, kreeg ik alsnog veel mensen die vonden dat ik hem kopieerde. Zelfs bovenstaande doeken waarvan je gelijk ziet dat het niet van hem is. Maar blijkbaar kun je zo’n fantastisch imago hebben en zulke geweldige fans, dat ze iets wat er op lijkt (cartoon achtige doeken) al driftig copycat gedrag noemen. En eerlijk vind ik dat helemaal top. Ook al ben ik het onterechte doelgroep.

Damsel in distress

Om toch weg van hem te blijven blijf ik schilderen en een unieke herkenbare stijl te maken. Mijn Mario’s werden alweer vergeleken met Alec Monopoly, dus ook dat was weer niet goed. Al heb ik daar wel schijt aan want het is absoluut anders.

Maar ik blijf altijd aangetrokken tot de ouderwetse hard boiled detective genre, de ‘Dime detectives’. De Dick Tracy achtige comics en noir films. Vandaar ook de Mack Dime boeken natuurlijk en plots wilde ik het ook schilderen! Omdat je ook niet altijd alles kunt doen, en schrijven, en marketing en schilderen leek het me wel grappig om mijn aantrekking tot dat genre ook te schilderen. Met als eerste resultaat ‘Damsel in distress, to the window.’ Er zit veel in. Spanning, actie en wat vragen, waarom vlucht ze? Wie is die man met dat pistool, wat gebeurt er? Een leuke diepgang in de stijl. En, althans in mijn mening, absoluut geen Selwyn Senatori. Hij maakt al tientallen jaren kunst, maar dit heb ik (nog) niet van hem gezien 🙂

Ik had al eerder twee doeken met spanning gemaakt en guns:

Selwyn Senatori kopen

Inmiddels begin ik steeds meer commissies te maken. En die mensen zeggen ze dat dachten om een Selwyn Senator kopen. Maar ja, niet iedereen heeft € 4.000 liggen voor een vrij werk. Laat staan een commissie. Maar ik zeg altijd wel dat ik mijn eigen stijl maak, niet die van hem dus als je een kopie wilt… Nee is dan het antwoord.

Gerelateerde blogs

 • Johnny Heitinga
  Johnny Heitinga

  Johnny Heitinga, volledige naam: John Gijsbert Alan Heitinga, is een voormalig Nederlands profvoetballer die speelde ...

 • Dusan Tadic poster
  Dusan Tadic poster

  Dusan Tadic is een Servische profvoetballer die momenteel (2023) speelt als aanvallende middenvelder, linksbuiten en ...

 • Affiliate marketing kunst en commissie sales

  Geld verdienen zonder website, enige wat je nodig hebt is email en een telefoon Affiliate marketing kenmerkt zich do...

Terug naar blog