M’n zwarte fiets is gestolen!

“O jee,’ zal de agent zeggen. Toch niet een zwarte… Tja. Die wordt moeilijk terug te vinden tussen 15. Miljoen. Zwarte. Fietsen.”

Als ik naar de jongens van nu kijk, zie ik zwarte jassen, zwarte fietsen, gekleed in een donker trainingspak. En wanneer ik naar binnen voyeur in Amstelveense huizen zie ik een grijze hoekbank, zwart staal, witte muren met zogenaamd stijlvolle zwart wit foto’s en wat pasteltinten. O lord, de saaiheid is besmettelijker dan omnicron.

Kleur doet wat met je! Positiviteit, energie, vrolijkheid en liefde voor het leven! We kijken online naar kleurrijke figuren en vinden alles wat opvalt leuk, maar we dragen zelf toch maar grijs. Brrr.

Recentelijk presenteerde ik een (kleurrijk) kunstwerk bij een borrel van de ondernemersvereniging Amstelveen, Ik droeg een tijgerprintblousje; toegegeven, gaat wat ver. Maar iedereen die ik sprak had er commentaar op.

Dus ik snap die kids wel met al die zwarte kleding, angst voor grapjes en voor gek staan. De volwassenen doen hetzelfde, geintjes maken over iemand die afwijkt van de zwartgrijze norm. Die strenger wordt gehandhaafd dan Lil Kleine zijn ex deed. En zo wordt alles steeds saaier, angstiger en kleurlozer.

MAAR! Gelukkig heb ik de oplossing beste lezer. Op 13 juni open ik mijn nieuwe expositie in Galerie Breuker, volop kleur en spektakel. En als je wilt, customize ik je jas of je fiets met spuitbus, geen probleem! We gaan ervoor, Amstelveen aan de kleur!

Gerelateerde blogs

 • Het Ajax shirt, de poster
  Het Ajax shirt, de poster

  Het Ajax-shirt: een symbool van glorie en passie voor voetbalfansHet Ajax-shirt is een van de meest herkenbare en ico...

 • champagne kunst
  champagne kunst

  Champagne en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden voor de ‘bon vivants’, de nouveau riche en mensen als ik; ...

 • Johnny Heitinga
  Johnny Heitinga

  Johnny Heitinga, volledige naam: John Gijsbert Alan Heitinga, is een voormalig Nederlands profvoetballer die speelde ...

Terug naar blog