Johan cruijff poster

Johan Cruijff poster van Hans Breuker

Ik wilde een beeld creëren dat uniek is en echt spettert maar die ook in elk interieur past. Vol actie en die zijn voetballende bewegingen grepen. Dit artwork is een van de weinige die ook op poster te verkrijgen is.

Koop hem hier.

Johan Cruijff poster

Johan Cruijff

Ik ben geboren in 1981 dus ik heb het niet meegemaakt dat hij voetbalde. Maar we kennen de beelden. Ik heb natuurlijk wel zijn coachende leven meegemaakt en! De commentaren bij Studio Sport met Jack van Gelder bijvoorbeeld. Die man had een voetbalkennis ongelooflijk en niet te begrijpen hahaha. Of laten we zeggen onnavolgbaar.

Johan Cruijff

Johan Cruiff kunst

Er is natuurlijk veel geschreven en veel kunst gemaakt van Johan Cruijff aar als Ajax fan en vooral voetbalfan moest ik natuurlijk ook kunst maken van Johan Cruijff. Als artist moet je niks maken als je niet denkt dat je niet te onderscheiden bent nietwaar?

Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff en Hans Breuker

Er zijn overeenkomsten. behalve dat we allebei met een prachtige vrouw zijn getrouwd ;-) Zijn we ook koppig en redelijke einzelgängers (volgens mij). Ik kon iets minder goed voetballen misschien hahaha. Maar het is een eer om kunst te maken in zijn geest.

Johan Cruijff Ajax

Hoe moet het zijn geweest voor een brutaal straatventje die ineens wereldster werd? Dat magere scharminkel dat gewoon doorrookte tijdens zijn voetbalcarriere! En volgens mij werd er ook flink gefeest in de seventies hoor. Die branie is nu ver te zoeken bij de huidige profs. Alles is zo serieus. Ik vind daarom zijn periode bij Ajax zo mooi en maakte daar art van. Ik kan me die zwart wit foto’s herinneren van hem en zijn vrouw bij een hele mooie auto, Cruijff rokend met een bontjas aan. Zo vet. Stijlvol ook.

 

Johan Cruijff Barcelona

Zijn tijd als trainer vind ik ook legendarisch. Wild rokend en die beige regenjas. Vroger standaard uitrusting van de trainer. Ik heb nog zo’n artpiece gemaakt van Beenhakker, Van Gaal en Bobbie Haarms. Waarom blijft die man zo boeien? Waarom maak ik er nog kunst van (1981). Het is de mythe rond de man denk ik ook.De liefde voor het spel en voor mij de connectie met het straatleven. Ik kom dan wel uit Amstelveen, maar heb mijn jeugd lang geen zilveren lepel gezien hoor!

Trenchcoat voetbaltrainers

Johan Cruijf kunst in opdracht

Heb je een bepaalde foto waar jij heel veel binding mee hebt of een mix van elementen zoals Camp Nou, de Meer of weet ik veel! Ik maak ook werk in opdracht dus hit me up!

Gerelateerde blogs

 • Ajax fanshop
  Ajax fanshop

  Ajax fans opgelet! Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een Ajax fan dan is mijn shop de moeite waard om even ...

 • Stadswapen Eindhoven poster
  Stadswapen Eindhoven poster

  Wanneer we denken aan de rijke geschiedenis en moderne dynamiek van de stad Eindhoven, komt het Stadswapen van Eindho...

 • Mr. Cash op de LaCoste Krokodil
  Mr. Cash op de LaCoste Krokodil

  Pop art, als kunststroming, staat bekend om het omzetten van alledaagse objecten en iconen in artistieke meesterwerke...

Terug naar blog