Geld verdienen aan merchandising. Merchandising voetbalclubs

Hoe amateurclubs leden blij kunnen maken en geld kunnen verdienen aan merchandising

Merchandising rond voetbalclubs is de verkoop van producten en souvenirs met het logo of de naam van de voetbalclub erop.

Het gaat hierbij om een breed scala aan artikelen, zoals posters, shirts, sjaals, petten, mokken en sleutelhangers.

Posters en kunst

Deze producten zijn populair onder voetbalfans, omdat ze hun loyaliteit en liefde voor hun favoriete club kunnen tonen. Daarnaast zijn ze ook een belangrijke bron van inkomsten voor de clubs. In Nederland wordt alleen al 14 miljoen euro verdient door Ajax, Feyenoord en PSV. En dat zijn alleen de meetbare cijfers via de clubs.

Amateurclubs merchandise

Wat je vaak ziet is dat de kleding goed is voorzien maar dat dat er weinig merchandise is. Vaak door gebrek aan technische kennis en tijd. Terwijl de liefde voor de lokale club enorm is. En mensen daar graag geld aan uitgeven. 

Sinds de komst van print on demand kunnen clubs met weinig technische know how toch een merchandising lijn starten. Wie doet de customer service? Wat als er iets verkeerd gaat? Enzovoorts.

Creativiteit

Een lunchtrommel met het logo van je lokale club is leuk. Een kunstenaar die posters ontwerpt voor de club is geweldig. CLUBKUNST van Hans Breuker speelt daar op in. Unieke, kunstige posters en canvassen die echt voor de club zijn gemaakt en ook nog te personaliseren zijn is de toekomst van merchandising voor lokale voetbalclubs.

Voetbal populariteit

De populariteit van voetbal is in de afgelopen decennia enorm toegenomen. Er zijn verschillende factoren die hieraan hebben bijgedragen. Ten eerste is voetbal een eenvoudige sport die gemakkelijk te begrijpen is. Het spel is wereldwijd populair en wordt op alle niveaus gespeeld, van amateur tot professioneel. Dit betekent dat er altijd wel een wedstrijd te vinden is die mensen kunnen bekijken.

Het clubgevoel

Een andere reden voor de populariteit van voetbal is de sociale component. Het kijken naar voetbal is vaak een sociale activiteit, waarbij vrienden en familie samenkomen om de wedstrijd te bekijken en te juichen voor hun favoriete team. Voetbalwedstrijden hebben een grote impact op de gemeenschap en worden vaak gezien als een manier om mensen samen te brengen.

Liefde voor de club

Merchandising speelt een belangrijke rol in de groeiende populariteit van voetbal. Fans willen hun liefde voor hun favoriete club tonen en dit kan worden gedaan door middel van merchandise. Voetbalclubs weten dit en spelen hierop in door een breed scala aan producten aan te bieden, variërend van officiële wedstrijdshirts tot souvenirs. Fans kunnen deze producten kopen en dragen om hun loyaliteit en steun aan hun favoriete club te tonen.

De opkomst van social media heeft ook bijgedragen aan de populariteit van voetbal en merchandising. Voetbalclubs maken gebruik van social media om fans te bereiken en te betrekken bij de club. Door middel van posts op Instagram en Twitter kunnen fans op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de prestaties van de club en nieuwe merchandising producten.

Waarom amateurclubs kunnen starten met merchandising

In conclusie, de groeiende populariteit van voetbal kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder de eenvoud van de sport, de sociale component en de rol van merchandising en social media. Voetbalclubs begrijpen de belangrijke rol die merchandising speelt in het betrekken van fans en het genereren van inkomsten. Daarom bieden ze een breed scala aan producten aan om fans te betrekken en hun loyaliteit en steun aan hun favoriete club te tonen.

Gerelateerde blogs

 • Johnny Heitinga
  Johnny Heitinga

  Johnny Heitinga, volledige naam: John Gijsbert Alan Heitinga, is een voormalig Nederlands profvoetballer die speelde ...

 • Dusan Tadic poster
  Dusan Tadic poster

  Dusan Tadic is een Servische profvoetballer die momenteel (2023) speelt als aanvallende middenvelder, linksbuiten en ...

 • Affiliate marketing kunst en commissie sales

  Geld verdienen zonder website, enige wat je nodig hebt is email en een telefoon Affiliate marketing kenmerkt zich do...

Terug naar blog