Dusan Tadic

Dusan Tadic; onze captain.

Een ECHTE aanvoerder. Fysiek, sportief en mentaal. Tadic is een superprof met een geboren wil om te winnen. Een winnaarsmentaliteit en ascetische levenshouding. Alles voor het voetbal. Alles voor winst.

Dusan Tadic kunst

Dusan Tadic kunst

Het inspireerde mij tot een portret waar die passie vanaf spat. Net als de agressie van bijvoorbeeld Brian Brobbey. Maar met een tikkeltje meer vuur. Het portret is uniek en alleen op bestelling mogelijk. Kan op poster, canvas en plexiglas met echtheidscertificaat.

Duan Tadic carriere 

Zijn carriere is echt opvallend. En slim. Het gaat Tadic niet om het geld, zoveel is duidelijk. Na zijn eerste jaren bij zijn eerste club FK Vojvodina (prachtig clublog overigens) koos hij er niet voor om naar de 'grote' competities te gaan maar naar Groningen...

Na daar de sterren van de hemel te spelen koos hij wederom voor een klein stapje omhoog; FC Twente. En ook daar speelde hij waanzinnig. Dusan Tadic Southampton In Engeland was hij van onschatbare waarde voor Southampton. In 4 jaar speelde hij 162(!) wedstrijden.

Dusan Tadic

Schijnbaar was dat geweld en het trainen daar zelfs Tadic iets teveel en keerde hij terug naar Nederland. En wel naar ons aller Ajax!

Dusan Tadic Ajax

Het meeste succes haalt Ajax als het een mix heeft van talenten en ervaren spelers. In de jaren negentig met Rijkaard bijvoorbeeld, Galasek en dus ook Tadic. Met zijn flair, slimheid en fluwelen techniek heeft Tadic echt connectie met het voetbal van Ajax.

Dusan Tadic kunst

Tadic is met zijn gedrevenheid en humor een absolute aanwinst voor Ajax. Soms denk je even, de sleet komt erin en dan HOP maakt hij weer een fabuleuze assist, goal of beweging. Het blijft gewoon genieten.

Genieten van Dusan Tadic

Persoonlijk zijn mijn favoriete momenten natuurlijk de goal tegen Real Madrid ui 2019. Ik stond te schreeuwen in mijn stamkroeg. Maar ook het juichen en die Tarzan kast is altijd indrukwekkend. Hier een filmpje met hoogtepunten uit seizoen 20/21

Rechten Ajax:

 

Gerelateerde blogs

 • Harbour Club kunstenaar
  Harbour Club kunstenaar

  De Harbour Club kunstenaar is Selwyn Senatori. De bekendste uit de Nieuwe Nederlandse school, naast Herman Brood en H...

 • Verwen vaders voor vaderdag. Ze verdienen het
  Verwen vaders voor vaderdag. Ze verdienen het

  Wij mannen, wij vaders, broers en partners. Het is zwaarder dan ooit voor ons. De vrouw heeft ons niet meer nodig. ...

 • Moneymario

  Jaja, het is weer een kunstenaars jeugd… Spelcomputers trokken mij vroeger als Engelse toeristen naar de Wallen....

Terug naar blog