Ajax Vrouwen

Ajax vrouwen!

In mijn jeugd voetbalde er werkelijk niet 1 vrouw. Inmiddels heeft elke dorp minstens een vrouwenteam. Jonge meisjes vinden het ook hartstikke leuk om te voetballen. Top! Hoe meer hoe beter.

Omdat ik veel Ajax kunst maak in mijn Amsterdam collectie konden er geen vrouwen Ajacieden ontbreken:

Ajax vrouwen

Ajax vrouwen

We leven in een interessante tijd vind ik. Soms wordt er heel emotioneel gereageerd op onderwerpen. Boomers hebben geen idee meer wat 'mag' en niet 'mag'. Oude structuren worden langaam afgebrokkeld. Waar het mannelijke patriarchaat eeuwenlang domineerde komt er meer gelijkheid en begrip voor elkaar. Vrouwenvoetbal is daar ook een belangrijk onderdeel. Vooral de acceptatie van alle mannen.

Ajax dames

Ajax vrouwen

Ik heb in eerste instantie Ajax dames gemaakt als kunst. Mijn hart ligt bij Ajax natuurlijk, maar alle grote steden en clubs volgen. Ik heb twee dochters. Ik wil hen laten zien dat ik niet alleen 'mannen' voetbalkunst maak. En dat vrouwenvoetbal top is.

Vrouwenvoetbal

'We' zijn/ waren  gewend aan mannenvoetbal. Ik keek weinig vrouwenvoetbal tot het EK van 2017. Toen keken we met zijn allen natuurlijk naar de leeuwinnen. En we wonnen! Geweldig. Ik keek de wedstrijd met mijn schoonvader ergens in Zeeland toen we daar op vakantie waren. Die wedstrijden waren heel leuk om te kijken.

Ajax ladies

Ajax vrouwen kunst

Dit Ajax vrouwen kunstwerk maakte ik op een Amsterdamse achtergrond. Ik wilde vooral ook de stoerheid uitbeelden. Vrouwen zijn taai en veel minder kleinzerig dan mannen. Dat aspect is veel leuker om te zien dan het mannenvoetbal.

Ajax vrouwen toekomst

Wat mij betreft mag Studio Sport ook aandacht aan geven. Al is het maar de top 10 goals. En dan uitbouwen. Dat zou mooi zijn vind ik. Ajax wordt steeds populairder en het damesvoetbal ook. Ik voorspel een mooie toekomst! 

Gerelateerde blogs

 • M’n zwarte fiets is gestolen!
  M’n zwarte fiets is gestolen!

  “O jee,’ zal de agent zeggen. Toch niet een zwarte… Tja. Die wordt moeilijk terug te vinden tussen 15. Miljoen. Zwart...

 • Kiezen
  Kiezen

  Ingrediënten: notoire uitsteller van keuzes en snelle herbeslisser…. Overlappende voorkeuren met wisselende stemminge...

 • Johan Cruijff cadeau
  Johan Cruijff cadeau

  Johan Cruijff cadeau? Een Johan Cruijff cadeau aan de muur is super leuk voor de echte fan.   Bekijk de hele Johan C...

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.